|
کد مطلب: 171568
موفقيت ۹۰ درصدي پليس سايبري در کشف جرايم
تاریخ انتشار : 1394/03/05 15:48:14 نمایش : 1356
وزير کشور گفت: پليس سايبري با تلاش همهجانبه موفق شده ۹۰ درصد جرايم سايبري را کشف کند که اين مهم موجب تقويت امنيت شهروندان و ارتقاي رضايتمندي مردم شده است.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عبدالرضا رحمانيفضلي در همايش بينالمللي «جرايم سايبري در دنياي بهم پيوسته» با توجه به اهميت کنترل فضاي سايبري، گفت: جايگاه پليس سايبري در مرکز ملي فضاي مجازي کشور، نهاد قانونگذاري، قوه قضاييه، وزارت کشور و وزارت ارتباطات موجب شده که پليس سايبري در فرآيند اتخاذ استراتژيهاي سايبري نقش تاثيرگذار داشته باشد.
وي افزود: جمهوري اسلامي ايران با تصويب قانون مبارزه با جرايم سايبري، زمينه امنيت فضا را فراهم کرده و با تشکيل مرکز ملي فضاي سايبري کشور، همچنين ايجاد و راهاندازي مرکزي فوريتهاي سايبري و تاسيس پليس سايبري در ساختار پليس کشور جهت نهادينه کردن قانون مصوب اقدام کرده است.
وزير کشور در ادامه گفت: توسعه زيرساختهاي فني موجب شده که به رغم وجود ۴۶ ميليون کاربر اينترنتي در مقايسه با ساير کشورها، جرايم نسبتاً پاييني را در حوزه جرايم سايبري در کشور شاهد باشيم.
رحمانيفضلي با اعلام اينکه امروزه توسعه روزافزون فضاي سايبر و استفاده از فناوريهاي نوين و تکنولوژي نسل جديد در جهان موجب وابستگي زندگي مردم به اين فضا شده است، افزود: در هزاره سوم به عنوان نسل تکنولوژي، اطلاعات بخش عمدهاي از فعاليتها و تعاملات در حوزه اقتصادي، تجاري، فرهنگي، اجتماعي و حاکميتي کشورها در تمامي سطوح از جمله افراد، موسسات و سازمانهاي دولتي و غيردولتي در فضاي سايبري انجام ميشود.
وي ادامه داد: در شرايط کنوني زيرساختها و سازمانهاي حياتي و حساس کشور يا خود بخشي از فضاي سايبري است يا از طريق اين فضا، کنترل و مديريت ميشود و در حال حاضر عمده فعاليت رسانهاي و مبادلات مالي نيز به سبب سهولت دسترسي و سرعت انتقال اطلاعات از طريق فضاي سايبري شکل ميگيرد.
وزير کشور با بيان اينکه دولت تدبير و اميد به تامين بخش قابل توجهي از درآمدهاي مالي و معنوي شهروندان در کشورها از طريق فضاي سايبري اقدام ميکند، گفت: سهم درآمدهاي حاصل از کسب و کار در فضاي سايبر در توليد ناخالص ملي کشور بسيار چشمگير بوده است و در ارزيابيهاي جديد سهم بهرهمندي کشورها از فضاي سايبر در حوزههاي مختلف به عنوان شاخص مهمي در تعيين ميزان توسعه يافتگي کشورها محسوب ميشود.
رحمانيفضلي گفت: متاسفانه به موازات آثار مثبت بهرهمندي از مزاياي اين فناوري، به دليل عدم اتخاذ تمهيدات کنترلي و نظارت موثر، شاهد افزايش بيرويه جرايم سايبري و پيچيده شدن جرايم مرتبط به آن و آثار زيانبارش در جامعه هستيم.
وي در ادامه افزود: با توجه به آسيبپذيري ذاتي سايبري و روند رو به افزايش مهاجرت از دنياي سنتي به اين فضا، ريسک و ميزان آسيبپذيري سامانههاي مبتني بر فناوري اطلاعات که استفاده از آن براي تمام کشورها حياتي شده، افزايش داشته است.
وزير کشور همچنين به طرحريزي و اجراي سازمانيافته جرايم سايبري در سطح دنيا و ماهيت فراملي و فرامنطقهاي آن اشاره کرد و گفت: اين موارد موجب شده تا گروههاي تروريستي، مافياي مواد مخدر، قاچاقچيان انسان و اسلحه، عاملان پولشويي و حتي مجرمان سنتي نيز با استخدام افراد متخصص و با استفاده از فضاي سايبر، فعاليتهاي خود را گسترش دهند.
رحمانيفضلي اظهار داشت: دولتها بايستي به منظور کاهش تهديدات ناشي از فعاليتهاي مجرمانه سايبري، تمهيدات لازم را در راستاي تقويت امنيت فضاي سايبري و توسعه اقدامات نظارتي و کنترلي اتخاذ کنند و گامهاي جدي را در راستاي نهادينه کردن ثبات و امنيت در فضاي سايبري بردارند.
وي در پايان با تشکر از مسئولين سازمان اينترپل و سازمانهاي همکار براي تشکيل مجتمع جهاني اينترپل براي نوآوري در کشور سنگاپور، گفت: تعامل و همکاري مناسب مقامات کشورها و بخصوص کشور سنگاپور با راهاندازي اين مجمع، بسيار مهم و تاثيرگذار بوده است و اميدواريم با همکاري همهجانبه کشورهاي عضو، شاهد کاهش چشمگير جرايم سايبري در منطقه باشيم.
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|